Jak exportovat nebo smazat historii vyhledávání Outlook.com

Pokud používáte online verzi Outlooku, můžete smazat svou historii vyhledávání e-mailů (užitečné, pokud máte obavy o ochranu soukromí) nebo ji exportovat (užitečné pro vyhledávání starých vyhledávání nebo analýzu dat). Zde je návod, jak na to.

Většina uživatelů Outlook.com by nyní měla mít moderní vzhled a styl svého e-mailového účtu, který ve výchozím nastavení zobrazuje celý modrý pruh.

Pokud stále máte klasickou verzi, kterou stále používá mnoho podnikových verzí (pracovní e-mail poskytovaný vaší společností), ve výchozím nastavení se zobrazí primárně černý pruh.

V každém případě je proces obecně stejný, ale umístění nastavení se mírně liší.

Práce s historií vyhledávání v moderním zobrazení Outlook.com

V moderním zobrazení klikněte na ozubené kolečko a poté na „Zobrazit všechna nastavení aplikace Outlook“.

Přepněte na možnost Obecné a poté vpravo vyberte „Soukromí a data“.

The

Na pravé straně je sekce Historie vyhledávání s možnostmi „Smazat historii“ nebo „Exportovat“.

The

Chcete-li exportovat historii vyhledávání jako soubor .csv (hodnoty oddělené čárkami), klikněte na „Exportovat“. V závislosti na nastavení stahování pro váš prohlížeč se buď okamžitě stáhne do vašeho výchozího umístění pro stahování, nebo se zeptá, zda chcete soubor uložit nebo otevřít.

Chcete-li smazat historii vyhledávání, klikněte na „Smazat historii“. Zobrazí se potvrzovací dialog s výzvou k potvrzení, že chcete smazat historii.

Pokud jste si jisti, že chcete smazat historii vyhledávání, klikněte na „Pokračovat“. Na rozdíl od mazání e-mailů nebo úkolů tento krok nelze vrátit zpět, takže klikněte na „Pokračovat“ pouze v případě, že jste si jisti, že chcete odstranit svou historii vyhledávání.

Práce s historií vyhledávání v klasickém zobrazení Outlook.com

V klasickém zobrazení klikněte na ozubené kolečko a poté na „Pošta“.

Rozbalte možnost Obecné a poté klikněte na „Exportovat“.

Na pravé straně uvidíte sekci Historie vyhledávání s možnostmi „Smazat historii“ nebo „Exportovat“.

The

Chcete-li exportovat historii vyhledávání jako soubor .csv (hodnoty oddělené čárkami), klikněte na „Exportovat“. V závislosti na nastavení stahování pro váš prohlížeč se buď okamžitě stáhne do vašeho výchozího umístění pro stahování, nebo se zeptá, zda chcete soubor uložit nebo otevřít.

Chcete-li smazat historii vyhledávání, klikněte na „Smazat historii“. Zobrazí se potvrzovací dialog s výzvou k potvrzení, že chcete smazat historii.

Pokud jste si jisti, že chcete smazat historii vyhledávání, klikněte na „Pokračovat“. Na rozdíl od mazání e-mailů nebo úkolů tento krok nelze vrátit zpět, takže klikněte na „Pokračovat“ pouze v případě, že jste si jisti, že chcete odstranit svou historii vyhledávání.