Jak kontrolovat, kdo může komentovat vaše příspěvky na Instagramu

Udržování veřejného profilu na Instagramu je klíčem k oslovení širšího publika. Ale také ponechává sekce komentářů vašich příspěvků vystavené spamu. Naštěstí s ovládacími prvky ochrany osobních údajů Instagramu můžete mít to nejlepší z obou světů a vybrat si, kdo může komentovat vaše příspěvky. Zde je návod, jak je používat.

Otevřete na svém zařízení aplikaci Instagram iPhone nebo zařízení Android. Přejděte na kartu profilu klepnutím na miniaturu zobrazeného obrázku v pravém dolním rohu.

Vytáhněte postranní nabídku klepnutím na tlačítko hamburger v pravém horním rohu a poté přejděte na Nastavení > Soukromí.

Vstupte do nabídky „Komentáře“.

Zde první možnost „Povolit komentáře od“ vám umožňuje omezit, která skupina lidí může zanechat komentáře k vašim fotografiím a videím.

  Jak (tak nějak) získat staré logo Instagramu zpět na váš iPhone

Ve výchozím nastavení, pokud máte veřejný profil, je toto nastavení nakonfigurováno na „Všichni“. Můžete jej změnit tak, aby dostával komentáře pouze od lidí, které sledujete, vašich sledujících nebo od obou.

Navštivte

Případně můžete jednotlivcům zablokovat komentáře k vašim příspěvkům. Chcete-li to provést, klepněte na „Blokovat komentáře od“ v nastavení „Komentáře“.

V textovém poli v horní části obrazovky vyhledejte úchop osoby na Instagramu, a když se objeví ve výsledcích, stiskněte modré tlačítko „Blokovat“ vedle jejího záznamu. Do tohoto seznamu můžete přidat tolik instagramových profilů, kolik chcete.

Pokud budete chtít toto rozhodnutí později zvrátit, jednoduše se vraťte na tuto stránku a klepněte na tlačítko „Odblokovat“ vedle uživatele, jehož komentáře chcete odblokovat.

  Jak vytvořit seznam blízkých přátel na Instagramu

Stojí za zmínku, že Instagram neinformuje osobu, kterou jste zablokovali. Stále budou moci přidávat nové komentáře k vašim příspěvkům, tyto komentáře však neuvidí nikdo kromě nich – ani vy.

V případě, že si stále chcete přečíst komentáře těchto zablokovaných uživatelů, můžete místo toho využít funkci omezení Instagramu.

Když někoho omezíte na Instagramu, jeho komentáře budou viditelné vám i samotné osobě. Instagram je však ve výchozím nastavení skryje a pod vašimi příspěvky zobrazí komentář od omezeného uživatele jako „Omezený komentář“. Můžete si jej přečíst klepnutím na možnost „Zobrazit komentář“ nebo jej zcela odstranit pomocí sousedního tlačítka „Odstranit“.

Chcete-li omezit účet na Instagramu, navštivte profil dané osoby a poté klepněte na nabídku se třemi tečkami v pravém horním rohu.

  Jak odfiltrovat urážlivé komentáře na Instagramu

Ze seznamu vyberte „Omezit“.

Pokud vás na Instagramu stále někdo otravuje, můžete uživatele jako poslední opatření zablokovat nebo přejít na soukromý profil.

x