Jak zapnout nebo vypnout synchronizaci v prohlížeči Chrome

Google Chrome vám umožňuje synchronizovat váš účet Google s vaším prohlížečem na jakémkoli zařízení. Když je tato možnost povolena, záložky, historie, hesla, rozšíření a motivy – kromě mnoha dalších nastavení – se synchronizují s vaším účtem Google, což umožňuje bezproblémové používání bez ohledu na to, kde se nacházíte.

Jak zapnout synchronizaci

Chcete-li začít se synchronizací se svým účtem Google, spusťte Chrome a klikněte na ikonu nabídky profilu v pravém horním rohu prohlížeče a poté klikněte na „Zapnout synchronizaci“.

Klikněte na ikonu profilu a poté na

Budete přesměrováni na přihlašovací obrazovku Google Chrome, kde musíte zadat svůj e-mail Google – nebo telefonní číslo přidružené ke Googlu – a kliknout na „Další“.

Zadejte svůj účet Google a stiskněte

Zadejte své heslo a klikněte na „Další“.

Zadejte své heslo a poté klikněte

Pokud jste byli dříve prostřednictvím prohlížeče přihlášeni k jinému účtu Google, může se vám zobrazit tato zpráva s dotazem, co chcete udělat. „Toto jsem nebyl já,“ vytvoří nový profil pro Chrome, zatímco „Toto jsem nebyl já“ sloučí vše z předchozího účtu do profilu aktuálního účtu. Vyberte možnost a klikněte na „Pokračovat“.

Pokud jste přihlášeni k více než jednomu účtu, může se vám zobrazit tato zpráva.  Vyberte možnost a poté klikněte

Dále vás přivítá výzva s dotazem, zda chcete zapnout synchronizaci. Kliknutím na „Ano, souhlasím“ povolíte synchronizaci Chromu.

Pokud se vedle vaší profilové fotky zobrazí tato chyba, nemějte obavy. Pravděpodobně to znamená, že v jednu chvíli nastavíte šifrování pro svůj účet Google a stačí zadat heslo.

Klikněte na svůj profilový obrázek a poté klikněte na „Zadat přístupové heslo“.

Klikněte na svůj profilový obrázek a poté klikněte

Na nové kartě, která se otevře, zadejte své přístupové heslo a klikněte na „Odeslat“.

Nyní máte vše synchronizované a můžete Chrome používat odkudkoli na jakémkoli zařízení.

Jak vypnout synchronizaci

Pokud vás synchronizace prohlížeče mezi více zařízeními příliš nezajímá, vypnutí synchronizace je stejně snadné jako její zapnutí.

Spusťte Chrome a klikněte na svůj profilový obrázek, poté klikněte na „Synchronizovat s“ nebo do omniboxu zadejte chrome://settings/people a stiskněte Enter.

Klikněte na svůj profilový obrázek a poté klikněte na

Pod nadpisem Lidé klikněte na „Vypnout“.

Vypnutím synchronizace zabráníte tomu, aby se cokoli, co děláte při používání Chromu, ukládalo do vašeho profilu. Záložky, historie, hesla a další položky již nebudou synchronizovány ani přístupné.

Klikněte na „Vypnout“.

Pokud chcete ze zařízení, které používáte, vymazat záložky, historii, hesla a další položky, zaškrtněte příslušné políčko.

To je všechno. Po kliknutí na „Vypnout“ již Chrome není povolen a nebudete mít přístup k žádným funkcím dříve nabízeným prostřednictvím synchronizace.