Jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na Whatsapp

Jednou z celosvětově nejrozšířenějších aplikací pro zasílání zpráv je WhatsApp. Můžete posílat zprávy a mít skupinové chaty přes Wi-Fi se svými přáteli a připojeními po celém světě. WhatsApp používá vaše bezdrátové připojení k internetu namísto používání vašich mobilních dat.

Takže ať jste kdekoli, pokud je k dispozici připojení Wi-Fi, můžete nadále používat WhatsApp, abyste zůstali v kontaktu a mohli všem psát. Je to super praktické pro lidi, kteří chtějí schopnosti instant messengeru bez všech dalších kudrlinek. Vypadá a chová se co nejblíže normálním SMS, ale poskytuje vám svobodu zasílání zpráv přes WiFi.

Někteří lidé mohou zjistit, že se pokusili poslat zprávu jednomu ze svých kontaktů, ale zjistili, že již neodpovídají. Existuje několik možností, proč někdo na Whatsapp neodpovídá; mohli být zaneprázdněni, smazali aplikaci nebo úplně smazali svůj účet WhatsApp. Je však také možné, že jste byli zablokováni.

Některé indikátory vás upozorní, pokud vás někdo zablokoval prostřednictvím aplikace WhatsApp. V tomto článku projdeme všechny různé možnosti, abychom zjistili, zda se vám to stalo.

Jak funguje blokování WhatsApp

Uživatelé, kteří již nechtějí komunikovat s jinými kontakty, mohou tyto osoby zablokovat v Nastavení aplikace. Otevřením aplikace a kliknutím na nabídku (3 svislé tečky) na pravé straně aplikace klepněte na „Nastavení“.

Odtud přejděte dolů na „Účet“ a klepněte na „Soukromí“. Jednou na této stránce; můžete kliknout na Blokované kontakty.“ Když se podíváte na pravou horní stranu, uvidíte ikonu osoby se znaménkem plus vedle ní. Když klepnete na toto, můžete přidat kohokoli ze svého seznamu kontaktů.

  Zámek chatu zabraňuje přístupu k Facebooku, Messengeru a Whatsapp [Android]

Máme pro vás tutoriál: Jak někoho zablokovat na WhatsApp, pokud si to chcete vyzkoušet!

Pokud byl uživatel zablokován, již neuvidí vyvrcholení změn, které jsou v souladu se zablokováním.

Jak zjistit, zda jste byli zablokováni

Ačkoli vás WhatsApp neupozorní, pokud jste byli zablokováni, existuje několik indikátorů, že tomu tak je. Kromě pochopení některých neshod během vaší poslední konverzace se ostatní funkce aplikace budou mírně lišit, když se někdo rozhodne s vámi již v aplikaci nekomunikovat.

Chybí ‚Last Seen‘

Existuje několik indikátorů, že vás někdo zablokoval na WhatsApp. Pokud se podíváte na kontakt a nezobrazuje informace o jeho „naposledy online“ nebo „stavu online“, možná vás zablokoval.

To může být také faktor, pokud jste vy nebo dotyčná osoba aktualizovali svá nastavení ochrany osobních údajů. Kliknutí na vlastní nastavení ochrany osobních údajů Naposledy viděno může ovlivnit to, co můžete vidět.

Pokud jste zkontrolovali svá nastavení ochrany osobních údajů a jsou viditelná pro ostatní a když jste naposledy mluvili s uvedeným kontaktem, byly viditelné jejich, je pravděpodobné, že jste nyní byli zablokováni.

Žádné aktualizace profilu

Dalším indikátorem toho, že vás váš kontakt WhatsApp zablokoval, je jeho profilový obrázek a informace již nejsou dostupné. Pomocí aplikace již neuvidíte jejich online stav nebo příběhy.

  Jak používat WhatsApp z plochy

Tyto indikátory znamenají, že buď jste byli zablokováni, nebo uživatel smazal svůj účet WhatsApp. Pokud si myslíte, že to může být to druhé, můžete vždy nechat přítele vyhledat účet pomocí svého účtu WhatsApp. Pokud se objeví profil, pak jste byli zablokováni.

Je také důležité zmínit, že někteří uživatelé si neudělají čas na aktualizaci svého profilového obrázku ani neaktualizují své aktivity. Pokud je profil viditelný, můžete odeslat zprávu. V závislosti na zaškrtnutí, které uvidíte po odeslání, vám dá představu, zda s nimi můžete komunikovat.

Zaškrtávací značky a jejich význam

Posílali jste zprávy osobě a všimli jste si pouze jednoho zaškrtnutí vedle? To znamená, že vaše zpráva byla odeslána, ale příjemce ji neobdržel a nepřečetl. Zde je to, co vám říkají všechny ikony zaškrtnutí.

  • Jedno zašedlé zaškrtnutí znamená, že vaše zpráva prošla procesem odeslání, ale ještě nebyla doručena.
  • Dvě zašedlé značky zaškrtnutí znamenají, že vaše zpráva byla odeslána a doručena vašemu kontaktu.
  • Dvě modré zaškrtnutí znamenají, že zpráva byla odeslána, přijata a zobrazena.

Z webu WhatsApp.

Pokud si u zpráv, které jste odeslali, všimnete pouze jednoho šedého zaškrtnutí, je velká šance, že jste na seznamu blokovaných příjemců. To znamená, že vaše zpráva je odesílána dané osobě, ale z nějakého důvodu není doručena do jejího telefonu.

To se může stát kvůli slabému signálu Wi-Fi nebo celulárních dat, takže je nejlepší tomu dát nějaký čas a zjistit, zda se zaškrtnutí změní.

Jsi tam?

Další funkcí, kterou WhatsApp nabízí, je možnost telefonování. Funguje stejně jako běžné telefonní hovory, až na to, že místo celulárního příjmu využívá WiFi. Stejně jako zbytek aplikace je telefonování na WhatsApp zcela zdarma.

  Jak posílat GIFy a převádět krátká videa na GIFy v Whatsapp

To znamená, že pokud zavoláte některému ze svých kontaktů, měl by zazvonit a být přijat stejným způsobem jako jakýkoli telefonní hovor. Pokud jste však zablokováni, telefon před automatickým odpojením krátce zazvoní. Je to podobné, jako když zavoláte někomu, kdo má vypnutý telefon, a dostanete zprávu přímo do hlasové schránky.

Pokud jste se pokusili zavolat kontaktu na Whatsapp několikrát v různých bodech dne nebo týdne, je to další dobrý indikátor toho, že jste byli touto osobou zablokováni. Pro větší jistotu zkuste zavolat jinému z vašich kontaktů WhatsApp.

Přidání kontaktu do skupiny

WhatsApp vám umožní vytvářet skupiny s vašimi kontakty. Pokud se rozhodnete vytvořit skupinu a pokusíte se přidat kontakt, který vám zobrazí chybu, je to nejlepší indikátor toho, že jste byli zablokováni.

Když vás někdo zablokuje, zobrazí se zpráva „Nelze přidat účastníka“ nebo „Nepodařilo se přidat“ a zabrání vám v chatování s touto osobou. Pokud se zobrazí tato zpráva, znamená to, že s tímto kontaktem již nemůžete komunikovat. To lze připsat: Zablokovali vás nebo smazali svůj účet.

Pokud nevidíte informace o kontaktu, online stav a nemůžete je přidat do skupinové zprávy, pravděpodobně jste byli zablokováni. Nejlepší způsob, jak se ujistit, že svůj účet nesmazali, je nechat jiného uživatele vyhledat jejich kontakt.

x