Můžete zrušit odeslání snímku? Způsobem

Popularita Snapchatu pramení z odhodlání platformy chránit soukromí uživatelů. Videa a obrázky nahrané na platformu obvykle zmizí do 24 hodin. Zatímco funkce zasílání zpráv učinila aplikaci uživatelsky přívětivější, nemožnost zrušit odeslání obrázků a videí je obrovskou nevýhodou. Dobrou zprávou je, že existuje způsob, jak zabránit tomu, aby se jiné typy obsahu dostaly k ostatním uživatelům Snapchatu.

Pokračujte ve čtení a zjistěte, zda je možné zrušit odeslání snímku a jak odstranit snímky, které byste si raději nechali pro sebe.

Můžete zrušit odeslání snímku?

Snapchat svým uživatelům nenabízí žádný způsob, jak zrušit odeslání snímků videa a obrázků. Platforma však uživatelům umožňuje stáhnout další druhy obsahu. I když neexistuje žádná funkce „zrušit odeslání“, máte možnost zprávy smazat. Odeslání je pohodlnější, zvláště pokud jste něco omylem poslali nesprávné osobě.

Zatímco smazáním snímek odstraníte, každý člen chatu bude upozorněn, že odeslaný soubor byl odstraněn. Nebudou znát obsah zprávy, ale přesto budou upozorněni, že bylo z chatu něco vymazáno.

Z konverzací Snapchat můžete odstranit následující soubory:

  • Textové zprávy
  • Samolepky
  • Zvukové soubory
  • Soubory obrázků a videí odeslané přes kartu Paměť

Když přeposíláte obrázky a videa svým kontaktům Snapchat, není možné akci vrátit zpět. Snapchat umožňuje uživatelům mazat obrázky a videa, která zveřejnili jako příběhy Snapchat. Pokud k odesílání obrázků a videí přátelům používáte kartu Paměť, máte možnost je odstranit. Je to proto, že tyto soubory byly uloženy nebo nahrány z vašeho mobilního zařízení.

Lidé, kteří stále používají starší verze aplikace Snapchat, se podělili o své zkušenosti s pokusy o zrušení odeslání obrázků a videí. Pokud jste stále nepřešli na novější verzi Snapchatu, tyto tipy vám mohou pomoci odstranit snímky a videa poté, co je odešlete:

  • Ujistěte se, že vaše zařízení pracuje v režimu Letadlo.
  • Odeberte příjemce ze seznamu přátel na Snapchatu.
  • Odhlaste se ze svého účtu.
  • Zablokujte příjemce snímku.
  • Odstraňte aplikaci ze svého zařízení.
  • Deaktivujte svůj účet Snapchat nebo jej odstraňte.

Tyto návrhy budou užitečné pouze v případě, že používáte starší verzi Snapchat. Jejich testování na novějších verzích nebude efektivní, protože odeslané snímky se rychle přenesou do cloudu. To znamená, že jakýkoli pokus o odstranění uchopení bude neúčinný. Zmizí pouze tehdy, když jej příjemce otevře a Snapchat jej vymaže ze svých serverů.

I když nemůžete stáhnout obrázky a videa, stále můžete mazat zprávy. Tato funkce je zvláště užitečná, když chcete opravit překlep nebo upravit obsah zprávy. Navíc vám umožňuje zablokovat, aby se obsah nedostal k nesprávné osobě, protože v aplikacích sociálních médií se často vyskytují chyby při odesílání.

Smazání snímku předtím, než si jej přečte příjemce, je poměrně jednoduchý proces. Lze to provést ve skupinových konverzacích a chatech s jednou další osobou. Můžete tak učinit pomocí zařízení Android i iOS.

Jak zrušit odeslání snímku na iPhone

Pokud přitahujete svůj iPhone, můžete jej stáhnout a zajistit, aby se nedostalo ke špatným lidem. Ať už chatujete s jednou osobou nebo skupinou několika lidí, můžete snímek odstranit pomocí svého iPhone.

Chcete-li odstranit snímek odeslaný jednomu příjemci:

  • Vstupte do sekce zpráv Snapchat a přejděte do chatu, kam jste zprávu odeslali.
  • Klepněte na konverzaci, kam jste zprávu odeslali, a posouvejte se, dokud ji nenajdete.
  • Klepněte na zprávu a podržte ji prstem.
  • Vyberte možnost „Odstranit“.
  • Aplikace vás vyzve k potvrzení vašeho rozhodnutí. Pro dokončení akce klikněte znovu na „Smazat“.
  • Před provedením této akce se podívejte na spodní část snapu a zkontrolujte, zda jej druhá osoba otevřela. Když to druhá osoba viděla, smazání nebude dávat velký smysl.

    Chcete-li odstranit snímek ze skupinové konverzace:

  • Přejděte do konverzací Snapchat a vyberte chat, do kterého jste snímek odeslali.
  • Klepnutím na chat jej rozbalte a procházejte konverzací, dokud nenajdete zprávu, kterou chcete smazat.
  • Stiskněte a podržte západku pomocí prstu.
  • Vyberte možnost „Smazat“.
  • Po zobrazení výzvy k potvrzení této akce klepněte na fialově zbarvené vyskakovací okno „Odstranit“.
  • Před odstraněním snímku zkontrolujte, zda jej Snapchat označil jako otevřený. Pokud ji již viděli ostatní členové chatu, budou vědět, co jste z konverzace odstranili. Pokud jste nebyli rychlí a neodstranili snímek dříve, než se jim ho podařilo otevřít, buďte připraveni odpovědět na některé otázky. Každý člen chatu uvidí vymazání snímku a pravděpodobně bude chtít vědět, co to bylo.

    Jak zrušit odeslání snímku na Androidu

    Aplikace Snapchat pro Android umožňuje uživatelům odstranit snímky ze skupinových chatů a konverzací s jedním dalším uživatelem.

    Zde je návod, jak odstranit snímek z chatu s jedním dalším uživatelem:

  • Navštivte svou sekci zpráv Snapchat a vyberte konverzaci, do které byl snímek odeslán.
  • Prohledávejte zprávy, dokud nenajdete snímek, který chcete odstranit.
  • Přidržte zprávu prstem.
  • Stiskněte tlačítko „Smazat“.
  • Když vás platforma vyzve k potvrzení akce, klepněte ještě jednou na „Smazat“.
  • Pokud se v chatu uvádí, že příjemce zprávu viděl, její odstranění může způsobit zmatek. Před provedením těchto kroků vždy zkontrolujte stav uchopení.

    Odebrání snímku ze skupinového chatu:

  • Přejděte do konverzací Snapchat a najděte vlákno, do kterého jste snímek odeslali.
  • Klikněte na chat a vyhledejte snímek, který chcete smazat.
  • Umístěte prst na zprávu a podržte jej několik sekund, dokud se nezobrazí seznam možností.
  • V rozevíracím seznamu vyberte „Odstranit“.
  • Dalším stisknutím tlačítka „Smazat“ zajistíte odstranění snímku z chatu.
  • Pokud skupina zprávu před odstraněním neviděla, nezjistí její obsah. Mohou se vás však na to zeptat, takže byste měli být připraveni odpovědět na několik otázek o tom, co jste smazali.

    Jak zrušit odeslání snímku na iPadu

    Snapchat nebyl původně navržen pro iPady, ale uživatelé tento problém obešli úpravou svých filtrů Apple App Store a instalací verze pro iPhone. Pokud také používáte Snapchat na iPadu, máte možnost snímky z chatů smazat. Můžete tak učinit v konverzacích s jednou další osobou nebo skupinových konverzacích.

    Chcete-li odstranit snímek, který jste odeslali jinému uživateli:

  • Otevřete sekci zpráv Snapchat a přejděte do chatu, kam jste snímek odeslali.
  • Klepněte na konverzaci a procházejte ji, dokud se nedostanete ke snímku, který chcete odstranit.
  • Zatlačte na sponu prstem a podržte jej několik sekund.
  • Když uvidíte vyskakovací seznam, vyberte možnost „Odstranit“.
  • Objeví se další fialové tlačítko „Smazat“. Klepnutím na něj potvrďte akci a dokončete proces.
  • Ujistěte se, že uživatel neotevřel západku, než se ji pokusíte stáhnout.

    Chcete-li odstranit snímek odeslaný do skupinového chatu:

  • Přejděte do zpráv Snapchat a najděte konverzaci, do které jste snímek odeslali.
  • Vyberte chat a procházejte jej, dokud neuvidíte snímek, který chcete zrušit.
  • Stiskněte a podržte uchop prstem, dokud neuvidíte nabídku možností.
  • Když se zobrazí vyskakovací nabídka, klepněte na možnost „Odstranit“.
  • Stisknutím fialového tlačítka „Smazat“ dokončíte proces a odstraníte snímek z konverzace.
  • Smazáním snímku skryjete jeho obsah, ale ostatní členové chatu uvidí, že jste něco z chatu odstranili. Mohou být zvědaví a zeptat se vás na to, takže by mohlo být dobré přijít s věrohodnou odpovědí před odstraněním snapu.

    Odstraňte své snímky před jejich otevřením

    Snapchat mění hru ve světě sociálních médií, protože snímky rychle mizí, čímž se zvyšuje ochrana soukromí. Mnoho uživatelů je ale nešťastných z toho, že aplikace stále nevyvinula funkci, která by jim umožňovala zrušit odeslání obsahu. Dokud platforma nezavede řešení, můžete k odstranění snímků z vašich konverzací Snapchat používat metody, které jsme nastínili v této příručce.

    Už jste někdy smazali snímek z konverzace? Na jakém zařízení jsi to udělal? Dejte nám vědět v sekci komentářů níže.

      Jak změnit oprávnění ke kameře a mikrofonu webu v prohlížeči Chrome
    x