Jak odebrat lidi z aplikace Fotky na iOS 12

V iOS 11 Apple přidal úhlednou malou funkci rozpoznávání obličeje, díky které dokáže detekovat každou jednotlivou fotografii, která obsahuje určitou osobu. To mu pomáhá vytvářet vzpomínky. Můžete jej použít k nalezení všech fotografií kohokoli, koho často fotografujete. Tato funkce funguje automaticky. Pravidelně skenuje fotografie a aktualizuje svou databázi. Netýká se to jen lidí, ale i předmětů a zvířat. Pokud máte například spoustu obrázků své kočky (a slibuji, že ano), můžete v aplikaci Fotky vyhledat kočky a všechny je najít. Jediným problémem této funkce je, že zatím nemůžete odebrat lidi z Fotek. Pojďte s iOS 12, konečně budete moci.

iOS 12 je stále v beta verzi, ale stabilní verze bude uvedena v září tohoto roku.

  Jak opravit iOS 11.1 A [?] Chyba automatické opravy

Odebrat lidi z fotek

Chcete-li odebrat lidi z aplikace Fotky, otevřete aplikaci a klepněte na album Lidé. Ukáže vám všechny tváře, které rozpoznal. Klepněte na tlačítko více možností vpravo nahoře.

Otevře se nabídka s mnoha možnostmi. Klepněte na tlačítko „Odebrat z alba Lidé“ a potvrďte, že chcete osobu z alba odebrat.

To vše je v pořádku, ale v současné době neexistuje způsob, jak to vrátit zpět. Pokud někoho z fotky odeberete, neexistuje způsob, jak ho přidat zpět. Možná se to napraví, než vyjde stabilní verze iOS 12, ale do té doby buďte opatrní, koho odeberete. To vám nezíská zpět žádný úložný prostor ve vašem zařízení.

  Jak povolit nebo zakázat automatické aktualizace iOS

Několik dalších změn, které Apple provedl, je to, že můžete konečně přidat jméno osobě, která byla identifikována. Ještě důležitější je, že můžete obličeji přiřadit kontakt z telefonu. Pokud máte například hodně fotek své mámy, můžete klepnout na možnost Jméno úplně nahoře a zadat jméno. Když zadáte jméno, aplikace vyhledá ve vašich kontaktech odpovídající jména, která si můžete vybrat.

Funkce Lidé je úhledná, ale ne každý ve vaší složce fotoaparátu musí být identifikován. Pro některé lidi může být tato funkce jen otravná a iOS 11 pro ni nemá tlačítko pro vypnutí. Pokud exportujete fotky z iPhonu (nebo iPadu) do aplikace Fotky na Macu, je možné, že informace o lidech zůstanou na vaší ploše, ale to neznamená, že se budou synchronizovat zpět do vašeho iPhonu.

  Jak používat aplikace ve zprávách v iOS 10

x