Jak zastavit žádosti o kontrolu Map Google na Androidu a iPhone

Pokud máte na svém smartphonu Mapy Google, můžete obdržet oznámení s žádostí o recenzi pro podniky, které navštívíte. Google se obvykle ptá „Jak bylo [Business Name]?“ a očekává hodnocení nebo recenzi. Zde je návod, jak tato oznámení vypnout.

Mapy Google ví, kamkoli jdete

Mnoho aplikací vyžaduje přístup k vaší poloze, i když jej nepotřebují. Neměli byste dávat přístup ke své poloze každé aplikaci. Mapová aplikace však vyžaduje oprávnění k poloze, aby vám mohla poskytnout pokyny. Možná si neuvědomujete, že Mapy Google vás stále sledují, i když aplikaci nepoužíváte, díky vaší historii polohy v Mapách Google.

Pokud například trávíte hodně času v obchodě, můžete po odchodu dostat upozornění – „Jak bylo [Store Name]? Pomozte ostatním vědět, co mohou očekávat.“ To může být nepříjemné zejména v případě, že se jedná o firmu, kde pracujete. Nechtěli byste hodnotit místo, kde pracujete, a pokud ne, budete požádáni pokaždé, když půjdete. Tato oznámení jsou součástí funkce Map s názvem „Vaše příspěvky“, která vyžaduje hodnocení a recenze.

Google má dokonce program odměn s názvem Místní průvodce, získáváte body za přispívání a Google slibuje, že získáte výhody. Google neuvádí jaké jsou tyto výhody, takže může být váš kilometrový výkon a můžete se vzdávat mnoha údajů o tom, kde se nacházíte za minimální odměnu.

Pokud vás nezajímají výhody a nechcete, aby žádosti o hodnocení míst, která jste navštívili, je snadné upozornění vypnout.

Jak vypnout upozornění na žádosti o kontrolu

Tento proces si ukážeme na Androidu, ale postup je stejný na iPhonu.

Nejprve otevřete aplikaci Mapy Google a klepněte na nabídku hamburgerů v levém horním rohu.

Na telefonu Android přejděte dolů a klepněte na „Nastavení“. Na iPhonu klepněte na ozubené kolo nastavení v pravém horním rohu podokna nabídky hamburgeru, napravo od loga „Mapy Google“.

Klepněte na „Oznámení“ na obrazovce Nastavení.

Na telefonu Android klepněte na „Vaše příspěvky“. Na iPhonu okamžitě uvidíte seznam typů upozornění.

Přejděte dolů na „Hodnocení a recenze míst“ a tuto možnost vypněte. Tato možnost je stejná na iPhonu, ale jmenuje se „Hodnocení a recenze míst“.

Když už jste tady, můžete zvážit vypnutí všech dalších možností, o kterých nechcete dostávat upozornění, například „Dotazy o vaší oblasti“ nebo „Přidávání vašich fotek“. Jakmile budete mít vše nastaveno, jak chcete, máte hotovo. Ale dokud se staráte o otravná oznámení z Map Google, možná se budete chtít postarat i o oznámení zaměřená na zjišťování.