Jak nastavit a používat uzamčenou složku ve Fotkách Google na iPhone

Funkce Uzamčená složka Fotek Google je pro Android k dispozici na věčnost, a přestože společnost uvedla, že ji zavede na iPhony v roce 2022, teprve nyní se tato funkce začíná zavádět na zařízení se systémem iOS. Pokud vás tedy zajímá, jak zajistit, aby vaše osobní fotografie nebyly viditelné pro nikoho kromě vás, zde je návod, jak nastavit a používat uzamčenou složku ve Fotkách Google na iPhone.

Poznámka: Google začal zavádět Uzamčenou složku pro všechny uživatele iPhone, ale může chvíli trvat, než bude tato funkce dostupná na vašem iPhone.

Nastavte uzamčenou složku Fotek Google

Chcete-li nastavit uzamčenou složku na vašem iPhone, postupujte podle následujících kroků:

  • Otevřete Fotky Google na svém iPhonu a klepněte na ‚Knihovna‘ ve spodním navigačním panelu. Zde klepněte na „Nástroje“
  NEJLEPŠÍ opravy pro stabilní stream

  • Klepněte na ‚Uzamčená složka‘ a poté klepněte na ‚Nastavit uzamčenou složku‘

  • Povolte Fotkám Google používat Face ID (nebo Touch ID) a poté vyberte, zda chcete zálohovat fotky v uzamčené složce, nebo ne.

Poznámka: Fotografie v uzamčené složce jsou při zálohování zašifrovány. Pokud povolíte zálohování, budete mít k těmto fotografiím přístup na jiných zařízeních. Pokud se však rozhodnete tyto fotografie nezálohovat, budou dostupné pouze na vašem iPhonu.

To je vše, úspěšně jste nastavili uzamčenou složku ve Fotkách Google. Nyní se podívejme, jak můžete přidat fotografie do uzamčené složky a v případě potřeby je odebrat.

Přidat fotky do uzamčené složky

Otevřete uzamčenou složku (Knihovna -> Nástroje -> Uzamčená složka) a poté postupujte podle níže uvedených kroků.

  • Pokud jste ještě nepřidali žádné fotografie, uvidíte v zamčené složce velké tlačítko „Přesunout položky“. Stačí na to klepnout.
  7 nejlepších softwaru pro mapování dronů pro přesné dokončení průzkumů

  • Nyní vyberte fotografie, které chcete skrýt, a klepněte na „Přesunout“.

  • Znovu klepněte na ‚Přesunout‘ v potvrzovacím dialogovém okně, které se zobrazí. Jakmile budou fotky skryty, Fotky Google vám zobrazí vyskakovací okno s potvrzením; vše, co musíte udělat, je klepnout na ‚Hotovo‘

Případně můžete pomocí následujících kroků přidat fotografie do skryté složky ve Fotkách Google.

  • Otevřete fotku, kterou chcete skrýt, a přejetím prstem nahoru zobrazte možnosti sdílení. Zde klepněte na „Přesunout do uzamčené složky“

  • Potvrďte svůj záměr ve vyskakovacích oknech, které se zobrazí, a je to. Fotka bude přesunuta do vaší uzamčené složky Fotek Google.

Odebrat fotografie z uzamčené složky

Ať už je důvod jakýkoli, pokud chcete odstranit jakékoli fotografie z uzamčené složky ve Fotkách Google, stačí otevřít uzamčenou složku (Knihovna -> Nástroje -> Uzamčená složka) a postupujte podle následujících kroků:

  • Vyberte fotografie, které chcete „odkrýt“, a poté klepněte na „Přesunout“. Potvrďte svůj záměr v dialogovém okně, které se zobrazí, a je to.
  Jak odebrat člena rodiny na PS4