Otevře se Jak zabránit Superhuman (a dalším aplikacím) ve sledování vašeho e-mailu

Sledování e-mailů Superhuman někoho informovalo, když jste otevřeli jeho e-mail – a odkud. I když Superhuman tuto funkci zcela odstranil v reakci na tlak na soukromí, ostatní aplikace budou moci sledovat otevření vašeho e-mailu. Zde je návod, jak to zastavit.

Zatímco Superhuman nyní odstraněno sledování polohy, stále podporuje sledování otevřených e-mailů. A další aplikace pro sledování e-mailů mohou také umožnit někomu, kdo vám pošle e-mail, zjistit vaši zeměpisnou polohu.

Jak se může otevřít aplikace pro sledování e-mailu?

Superhuman používá funkci, která existuje již dlouhou dobu. Do e-mailů, které odesílá, vkládá malý obrázek sledovacího pixelu. Když otevřete e-mail, váš e-mailový klient si vyžádá obrázek. Obrázek je pro každý e-mail jedinečný, takže Superhuman přesně vidí, kdy jste e-mail otevřeli, a vaši obecnou polohu na základě vaší IP adresy.

To není jedinečné pro Superhuman! I když to obvykle není součástí spotřebitelské e-mailové aplikace, mnoho e-mailových zpravodajů a dalších marketingových e-mailů již dlouho používá sledovací pixely. Vědí, kolik lidí otevřelo jednotlivé e-maily – a mohou vidět, kteří lidé z jejich seznamu adresátů každý e-mail otevírají.

Navzdory všemu rozruchu Superhuman pouze využívá existující e-mailovou funkci a odhaluje ji novým způsobem – i když se mnohým lidem zdá děsivější. Superhuman nyní ve výchozím nastavení zakázal funkci otevřeného sledování, ale každý uživatel Superhuman ji může povolit.

I když se Superhuman bude i nadále podřizovat tlaku a zcela tuto funkci odstraní, lidé budou moci stále používat další e-mailové nástroje – od vyhrazených e-mailových aplikací po rozšíření prohlížeče, která se integrují s Gmailem – ke sledování otevírání vašich e-mailů.

Jak zastavit otevřené sledování e-mailů

Chcete-li zastavit sledování otevřených e-mailů, stačí ve zvoleném e-mailovém klientovi vypnout nastavení „automaticky načítat obrázky“.

Generální ředitel společnosti Superhuman Rahul Vohra poznamenává, že existují rozšíření prohlížeče jako Ošklivý email a PixelBlock které mohou blokovat sledovací pixely – bez blokování jiných obrázků – v Gmailu ve vašem webovém prohlížeči. Ty však budou fungovat pouze v Gmailu ve vašem prohlížeči a není zaručeno, že blokují všechny sledovací obrázky. Zakázání vzdáleného načítání obrázků je spolehlivá metoda, která bude fungovat všude – přinejmenším bude fungovat v každém e-mailovém klientovi, který vám umožní zakázat načítání obrázků.

Po deaktivaci této možnosti pravděpodobně uvidíte možnost načíst obrázky, kdykoli otevřete e-mail. Záleží na tom, jak váš e-mailový klient funguje. Pokud nesouhlasíte, neuvidíte obrázky a nikdo neuvidí, že jste tento e-mail otevřeli. Mnoho e-mailových klientů, jako je Gmail, vám umožní automaticky načíst obrázky od konkrétních odesílatelů, pokud se nemusíte obávat, že vás tito odesílatelé sledují.

Například v Gmailu přejděte do Nastavení > Obecné. Napravo od položky Obrázky vyberte „Zeptat se před zobrazením externích obrázků“. Přejděte dolů na konec stránky a uložte změny.

Pokud používáte jiného e-mailového klienta, vyhledejte na webu, jak zakázat automatické stahování obrázků v e-mailech ve zvoleném e-mailovém klientovi.

Pamatujte, že i když se rozhodnete zakázat automatické stahování obrázků, lidé stále uvidí, že jste otevřeli jejich e-maily, pokud zvolíte zobrazení obrázků po otevření e-mailu.

Samotný Superhuman vám zatím neumožňuje zakázat vzdálené načítání obrázků, což znamená, že uživatelé Superhuman zatím nemohou blokovat sledovací pixely. Vohra slibuje, že tato funkce bude upřednostňována.