Co dělat před prodejem, darováním nebo obchodováním s iPhonem

Obnovení továrního nastavení vašeho iPhone vymaže veškerý váš obsah a nastavení a vrátí jej do stavu jako nového. Existuje však několik dalších kroků, které byste měli podniknout, pokud se plánujete zbavit svého iPhone.

Co dělá obnovení továrního nastavení?

Jak název napovídá, tovární reset vymaže vše z vašeho telefonu a vrátí jej do stavu, v jakém byl, když jste jej poprvé dostali – víte, jako by byl přímo z továrny. Vymaže všechny vaše fotky, aplikace, účty, videa – nezůstane nic. Obnovení továrního nastavení trvá několik minut. Po dokončení budete vyzváni, abyste svůj iPhone nastavili jako nový.

Co obnovení továrního nastavení neudělá, je úplně přeinstalovat software vašeho iPhone od začátku. Pokud řešíte problémy se zařízením a obnovení továrního nastavení problém nevyřeší, můžete zkusit přeinstalovat operační systém vašeho iPhone.

Pokud však plánujete prodat svůj telefon nebo změnit platformu, existuje několik dalších věcí, které byste měli udělat kromě obnovení továrního nastavení.

Zakázat Najít můj iPhone

Pokud své zařízení resetujete, protože ho chcete prodat nebo darovat, je nezbytné vypnout funkci Najít můj iPhone. Od iOS 7 slouží „Find My iPhone“ také jako aktivační zámek. To znamená, že pokud je zapnuto „Najít můj iPhone“, můžete telefon znovu nastavit pouze vy. Naštěstí je jeho vypnutí snadné.

Otevřete aplikaci Nastavení a nahoře klepněte na své jméno.

Klepněte na iCloud > Najít můj iPhone.

Vypněte přepínač, po zobrazení výzvy zadejte heslo svého Apple ID a poté klepněte na „Vypnout“.

Pokud přecházíte na platformu (z iOS na Android), je tu další krok – budete muset zrušit i registraci iMessage.

Pokud měníte platformy, zrušte registraci iMessage

Když uživatel iPhone odešle zprávu jinému uživateli iPhone, Apple jako výchozí použije iMessage. Pokud přecházíte na Android a nezrušíte registraci svého telefonního čísla z iMessage, odesílající iPhone si bude stále myslet, že máte iPhone. Vaše zprávy skončí v „propasti iMessage“, místo toho, aby byly převedeny na SMS/MMS a odeslány do telefonu Android.

Chcete-li zrušit registraci iMessage, otevřete aplikaci Nastavení, přejděte dolů a klepněte na „Zprávy“.

Klepněte

Klepnutím na přepínač vedle „iMessage“ ji vypnete.

Vaše telefonní číslo je nyní odhlášeno z iMessage a můžete pokračovat v obnovení továrního nastavení. Pokud jste tento krok vynechali, než jste se zbavili svého iPhone, žádný strach. Můžete zamířit k Web svépomocné podpory společnosti Apple a odešlete své telefonní číslo pro odhlášení. Bude vám zaslána bezplatná textová zpráva s potvrzovacím kódem. Zadejte kód a můžete vyrazit.

Když jsou tyto věci mimo cestu, jste připraveni resetovat telefon.

Proveďte úplný tovární reset

Až budete připraveni zařízení resetovat, otevřete aplikaci Nastavení a klepněte na „Obecné“.

Přejděte dolů a klepněte na Obnovit > Vymazat veškerý obsah a nastavení.

Pokud máte přístupový kód, budete vyzváni k jeho zadání. Udělejte to a poté klepněte na „Vymazat iPhone“.

Klepněte podruhé na „Vymazat iPhone“.

A je to! Váš telefon bude několik minut zpracovávat. Jakmile se vrátí, vyzve vás, abyste svůj iPhone nastavili jako nový.